Astma

astma_wiem_o_zdrowiu

Forum -> wazne. do astmatykow- lek SERETIDE dysk 250 - pytanie

Tytuł:Szybkie tętnowazne. do astmatykow- lek SERETIDE dysk 250 - pytanie
Autor:Michalina
27.5.2010, 15:43
Bylam ost. u lekarza. poniewaz kakurat bylam chora, powiedzialam mu o swoich problemach z kaszlem.. tzn ze czesto kaszle, ciagle suchy kaszel, ciezko mi sie go pozbyc. wiec prawie caly rok kaszle... powiedzial, ze moge miec astme, ktora wlasnie daje o sobie znac w momencie, jak choruje - kaszel uporczywy, ktorego ciezko mi sie pozbytc. Do tego swiszczacy oddech po chwili biegu, itp. Zrobil mi spirometrie.. wyszlo, ze malo powietrza wdycham, krew niezbyt dotleniona , astma, itd. Dal mi wlasnie ten lek do wdychania rano i wieczorem . Ktory ma rozszerzyc pojemnosc pluc, ulatwic przeplyw z oskrzeli -pluca, itd. I biore ten lek... i okropnie sie czuje. Nie wiem, czy to przez to.. jestem zmeczona, CIAGLE kreci mi sie w glowie, najgorzej jak nagle wstane, ciemnosc przed oczami. B. mnie to męczy. Czy to moze byc spowodowane tym lekiem? moze powinnam go odstawic? Jestem za ganica, nie mam za bardzo jak isc do lekarza. Moze ktos tuta bral ten lek albo zna sie na tym? prosze o odpowiedzi.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

astma_ciekawostki

Ciekawostki

Koronarografia
Koronarografia jest badaniem radiologicznym, które polega na wybiórczym wypełnieniu tętnic wieńcowych środkiem cieniującym (roztworem kontrastowym).

Czy wiesz, że...

Odmę można rozpoznać w bardzo łatwy sposób, gdyż jej objawy są bardzo specyficzne. Mianowicie pierwszym objawem będzie pojawienie się nagłego przeszywającego bólu w klatce piersiowej.

Polecamy

ADHD
Wyróżnia się dwie odmiany tego zaburzenia: typowe ADHD w którym oprócz nadpobudliwości ruchowej występują jeszcze zaburzenia uwagi. Dlatego często to schorzenie nazywa się zespołem nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi albo zaburzeniami hiperkinetycznymi.

Archiwum

Metamizol po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1922 roku pod nazwą Novalgin. Dzisiaj metamizol jest nadal używany i uznawany za jedną z najskuteczniejszych i najszybciej działających substancji przeciwbólowych, znany jest w Polsce pod nazwą Pyralgina. Skutecznie walczy z bólem i gorączką, a co najważniejsze jest dobrze tolerowany przez układ pokarmowy. Ważne jest również to, że Pyralgina zaskarbiła sobie zaufanie lekarzy, farmaceutów i pacjentów.