| Tytuł: | ból przy oddychaniu |
| Autor: | Kacper 7.3.2011, 10:01 |
| Mam taki problem- co jakiś czas (bywa to w różnych odstępach czasu- nawet niekiedy kilkudziesięciodniowych) odczuwam bóle w klatce piersiowej przy oddychaniu. Wtedy nie mogę nabrać powietrza, ponieważ czuję się tak jakby moje płuca na coś się nadziewały. Jedyny sposób na to, to skulenie się i nabieranie małych ilości powietrza. Niekiedy jest to jednak niemożłiwe lub mogę nabrać za mało powietrza. Czy mógłby ktoś cokolwiek powiedzieć na ten temat? .... | |
| Autor: | Arek 7.3.2011, 15:16 |
| Po pierwsze musisz podać ile masz lat, jaką masz wagę i wzrost, ponieważ przyczyną może być nadwaga. Po drugie czy chorujesz na jakieś inne dolegliwości? Po trzecie powinieneś iść do lekarza i zrobić odpowiednie badania i przede wszystkim RTG płuc. | |
| Autor: | Kacper 8.3.2011, 09:14 |
| Mam21 lat, ważę 58 kg, wzrost 170cm. Jeśli chodzi o choroby, to w dzieciństwie przebyłem astmę. Została mi po tym, tzw. \\\"kurza klatka piersiowa\\\". Ostatnio dowiedziałem się że dolegliwości astmatyczne mogą wrócić przy dojrzewaniu lub przy starości... yyy czy coś jest ze mną nie tak? | |
| Autor: | Tededa 8.3.2011, 14:54 |
| Niestety,to wygląda tak jak \\\"zarys wstępu propedeutyki\\\" astmy. Nie można mieć jednak pewnosci czy nie są to przypadkiem nawracające jakieś zakażenia oskrzeli. Musisz iść do lekarza i zrobić konieczne badania. Gdy bedziesz ponownie odczuwać bóle to weź pyralginę. | |
| Autor: | Justi 9.3.2011, 08:37 |
| Może być to nawrót astmy. Może to być też grzybica płuc. Nie jest to spowodowane nadwagą. Musisz więc iść koniecznie do lekarza. Koniecznie musisz też zrobić RTG płuc.Życzę powrotu do zdrowia. | |
| Autor: | Żaneta 9.3.2011, 14:50 |
| Powinieneś iść jak najszybciej do lekarza. Takie sprawy mogą być bardzo niebezpieczne. Trzeba to jak najszybciej zdiagnozować i rozpocząć właściwe leczenie. | |

Koronarografia
Koronarografia jest badaniem radiologicznym, które polega na wybiórczym wypełnieniu tętnic wieńcowych środkiem cieniującym (roztworem kontrastowym).
Odmę można rozpoznać w bardzo łatwy sposób, gdyż jej objawy są bardzo specyficzne. Mianowicie pierwszym objawem będzie pojawienie się nagłego przeszywającego bólu w klatce piersiowej.
ADHD
Wyróżnia się dwie odmiany tego zaburzenia: typowe ADHD w którym oprócz nadpobudliwości ruchowej występują jeszcze zaburzenia uwagi. Dlatego często to schorzenie nazywa się zespołem nadpobudliwości psychoruchowej z deficytem uwagi albo zaburzeniami hiperkinetycznymi.